- 2700 gram vlierbessen
- 2000 gram suiker
- 800 gram bananen, gewicht zonder schil
- 2 theelepels citroenzuur
- 2 theelepels wijnsteenzuur
- 2 theelepels pecto-enzymen 11
- 1 zakje portgist of andere gist van 14%
Doe in een wijnfles de gist, wat gezoet vruchtensap, de wijnsteenzuur en de pecto enzymen. Doe een prop watten op deze fles. Dit is de giststarter, dit voeg je na een dag bij de most. Na nog een dag afsluiten met watten of een gaasje mag het waterslot er op.
- Na 3 maanden hebben we de geheveld.
- Na een jaar hebben we geheveld en geproefd, de wijn werd al helder en smaakte redelijk. Vlier is rijk aan tannine en dat heeft een wrange smaak. Na een paar jaar verdwijnt dit. We hebben de vlierwijn weer een jaar laten staan, geheveld en dachten dat het nog beter kon worden. Geduld is een schone zaak, nog maar weer wachten.
- Zomer 2013 hebben we de vlierwijn gebotteld.
- Zomer 2014, na 3 jaar smaakt de wijn goed, je proeft duidelijk de vlier en een vleugje banaan. Het alcoholpercentage is 12% en de wijn heeft een volle smaak. We zijn trots op ons zelf. Gelukkig hebben we 10 liter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Alvast bedankt voor je reactie!