maandag

Onzinbiedingen

Ik ben dol op marktplaats, om te kopen en verkopen of gewoon om te kijken.
Zodra ik het woord onzinbiedingen tegen kom dan haak ik af, gruwelijk vind ik dat.

Of als mensen vragen wat is je uiterste prijs?

Zucht.

Het is zo simpel, je zet iets op marktplaats, je hebt een prijs waaronder je het niet wil verkopen dus is je vraagprijs het minimum. Dan doe je bieden vanaf vraagprijs.
Je krijgt wat je wilt voor het item en niemand kan een onzinbieding doen..... wat een onbenullig domme irritante loze kreet, jakkes.

Zo dit moest ik even kwijt.

5 opmerkingen:

  1. Ja hoor bieden vanaf vraagprijs gebruik ik. Om vervolgens alle "onzinbiedingen" in mijn mailbox te krijgen. Dus ja, ik zeg het er bij dat bieden onder de vraagprijs geen zin heeft (en dan nog flikken ze het omdat 80% vd marktplaats gebruikers niet kan lezen...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem17:00

    Onzinbiedingen (lage) zijn het grootse probleem van marktplaats. Zeker indien het nog in combinatie gaat met pest mails etc. Marktplaats zou account van mensen die structureel extreem laag bieden gewoon moeten blokkeren. Gehele IP block. Door deze mensen ga je op een gegeven moment naar iedere persoone die reageert negatiever reageren. Of in elk geval meer kortaf en zakelijk. Zijn vaak de handelaren die zich bezighouden met het doen van extreme biedingen. Het is niet lastig dat je op marktplaats 10 euro geboden krijgt op iets wat 100 of meer waard is. Normale zaak voor sommigen. Compleet negeren die personen en bij je vaste prijs blijven. Tevens ook deze personen aangeven bij marktplaats!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar gaat het dan compleet mis, wat voor de een veel waard is vind een ander waardeloos. Als je vraagprijs erbij staat en je kan bieden vanaf je minimum prijs, dan kan je toch nooit een lagere prijs krijgen? Of je hanteert een vaste prijs. Iedereen kan op mp en niet iedereen heeft dezelfde ideeen over wat een 'normale' prijs is.
      Je ziet het in de kringloop immers ook dat er prijzen worden gehanteerd die soms hoger liggen dan iets wat je nieuw kan kopen. Daarnaast is het een MARKT-plaats, op een markt ga je ook kijken waar je het voor de beste prijs kan krijgen en legt iets terug als je het elders goedkoper kan krijgen. Vragen en bieden staat vrij. En je hebt wel eens dat het stroef loopt omdat er vervelende ervaringen zijn geweest maar er van uitgaan dat iemand die laag biedt dat doet om te pesten vind ik een onaangenaam uitgangspunt. Het gebeurt vaak genoeg dat mensen blij zijn dat ze voor 5 euro iets kwijt kunnen zodat ze niet naar de stort hoeven te rijden en daar 15 euro moeten betalen. Dat kan je niet ruiken en dan staat vrij bieden gelijk aan laag inzetten en kijken of die persoon er snel van af wil of er toch een hoge prijs voor wil. Als je de vraagprijs op 100 zet en je bied 105 en vervolgens een boze mail krijgt dat diegene er minstens 200 voor wil, dan ligt dat toch echt aan de verkoper.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Heeft weinig nut om elke keer te refereren aan personen die teveel zouden vragen voor de zaken die ze verkopen. Ik denk dat de vorige persoon het echt gewoon had over onzinbiedingen. Stel je verkoopt collectible materiaal waar gewoon de waarde van bekend is, het is niet vreemd dat je dan biedingen op marktplaats krijgt van 1 tot 5% van de waarde in het begin. Dit soort mensen verzieken het aanbieden inderdaad dus zouden gemeld moeten worden. Het is een markt geen bedelplek. Bedelen doen ze maar op straat en niet anoniem en wanneer ze hun zin niet krijgen ook nog is treiter berichten gaan sturen. Dit is wat er werkelijk gebeurd op marktplaats. Dat dient niet elke keer weer in twijfel te worden getrokken met de opmerking dat er ook een aantal zijn die teveel vragen. Pas het gedrag simpelweg aan! Zelf raad ik iedereen aan om enkel nog via ebay aan buitenlanders te verkopen. Geen gezeur, geen eindeloze mails zonder resultaat. Maar gewoon snelle betaling en goede communicatie. Marktplaatsvolk heeft vaak de gewoonte zelf niets te willen betalen en dan gelijk het na aankoop op marktplaats te zetten voor de volle pond. Vaak al zien gebeuren. Het is geen fijne plek, tussen alle marktplaats handelaartjes.

      Verwijderen

Alvast bedankt voor je reactie!

Aanbevolen post

Dirndl, pruimentijd, slopen, bouwen en Rock&Roll

Tussen de bedrijven door een jurkje maken