vrijdag

Eierspätzle

Dit heerlijke deegwaar neem ik elke keer mee wanneer we in Duitsland zijn. De wintersporters onder ons kennen het vast wel van de piste. Lekker met spekjes en kaas.
De laatste keer wintersport hebben we dit gegeten en vonden het in de lokale supermarkt, sindsdien is het hier een grote hit! Helaas kon ik het nooit vinden in de Nederlandse supermarkten en zodoende bij elk Duitsland bezoek een paar verpakkingen meegenomen.
Nu hadden we schijnbaar Duitse weken gehad in de L.idl en lagen er zowaar nog een paar verpakkingen (afgeprijsd ook nog) in het schap. Wat een feestje! Hierbij een super recept, snel makkelijk en voedzaam. Je kookt de pasta, tegelijkertijd fruit je wat spekjes en ui, daarbij voeg je een bakje (kastanje) champignons en laat dat lekker pruttelen tot een sausje. (voor vega zonder de spekjes) op het laatst voeg je naar smaak wat roomkaas -philadelphia-eigenmerk-roquefort-paturain-camembert of ander restje romige kaassoort toe (koksroom, crème fraîche met wat tuinkruiden kan even makkelijk)  Je roert de pasta en saus door elkaar en klaar is je smulgerecht. Guten Appetit!


3 opmerkingen:

  1. Anoniem18:33

    Klinkt heerlijk.

    Groet Janine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem19:27

    Lekker licht zomergerechtje.. hoewel, met de temperaturen in NL kan je het nu wel gebruiken geloof ik :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mjammie, doe mij maar een Käsespätzle! Inderdaad soms bij de Lidl te krijgen. De Spätzle koken, ui fruiten. De Spätzle in een ovenschaal kieperen en ui en geraspte kaas er overheen. Even in de oven tot de kaas goed gesmolten is. Lekker en ongezond en onvega.
    Waar ik woonde in Duitsland maakten we het deegwaar zelf.

    BeantwoordenVerwijderen

Alvast bedankt voor je reactie!

Aanbevolen post

Dirndl, pruimentijd, slopen, bouwen en Rock&Roll

Tussen de bedrijven door een jurkje maken