maandag

Simple man

Na een paar jaar afwezigheid, was het de hoogste tijd om de Veiner Nessmoort weer eens te bezoeken.

In het stadje Vianden, bekend van de Oranjes is jaarlijks het tweede weekend van oktober een notenmarkt.

Omdat we er al vaker waren geweest, en er heel veel hotels en restaurants gesloten waren, was een wandeling door de stad en het bekijken van vervallen gebouwen en mooie auto's een beter alternatief dan rondlopen tussen een mensenmassa die langzaam dronken werd van notenlikeur.

Op de camping was het blubber en nog eens blubber.

Aangezien het 19 graden was, het grondzeil uit de tent verwijderd

Geschrobd, en gewassen in de beek.

Daarna uren wandelen en genieten van de schitterende omgeving, Rijke oogst van noten appels, peren, pruimen die gratis voor het oprapen lagen. Medio oktober in shirtje en korte broek, als dat geen geluk heet, weet ik het niet meer. Geweldigenoten!!

Op weg terug naar Nederland, hadden we een afspraak bij een meneer die van zijn verzameling oud gereedschap af wilde. Enkele zeven die we konden gebruiken voor de enorme hoeveelheid noten die we hebben geraapt hebben we vast meegenomen en de rest van de gereedschappen en machines halen we komend weekend. Een groot deel willen we zelf gebruiken wanneer we onze zelfvoorziendende boerderij in de bergen hebben gevonden en het overige deel (wat uit museum komt, wordt te koop aangeboden)

Noten, noten en nog eens noten. Geweldigenoten.

Net over de grens bij Vianden hebben we appels, peren en pruimen geraapt die inmiddels verwerkt zijn toe moes, compote en sap.
Thuis in de keuken is het genieten van al het lekkers en de vooruitzichten op de komst van onze nieuwe verzameling antiek. Afgelopen weekend hebben we nog een kilootje of 5 aan tamme kastanjes geraapt en die verwerken we straks tot heerlijke kastanjepuree. De diepvries vol,  en met de donkere dagen voor de boeg zijn we klaar voor een herfst en winter met de houtkachel aan en lekker eten, drinken, mooie plaatjes maken van schitterend doorleefd antiek gereedschap en ons terug wanen in de tijd. En dan nog steeds geweldig genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Alvast bedankt voor je reactie!

Aanbevolen post

Dirndl, pruimentijd, slopen, bouwen en Rock&Roll

Tussen de bedrijven door een jurkje maken