donderdag

Hooikist, Hooimadam, Wonder Oven





Met de herfst voor de deur en de koude maanden in het verschiet was het hoog tijd om weer eens achter de naaimachine te kruipen. Geinspireerd op de hooikist, de hooimadam en de wonderoven, maakte ik een vierdelige set voor het warmhouden en nagaren van maaltijden.
Ideaal voor late eters en tijd en energiebesparend met als bijkomend voordeel dat het eten waanzinnig lekker smaakt omdat het heel zachtjes door gaart. Zo heb je niet het risico dat je eten aanbrandt en er kan niks gebeuren met je pannen als je even een uurtje weg moet, terwijl je eten staat te stomen. Na twee uur in de Warmhouder, hooikist of madam is je eten op perfecte temperatuur en  gaar. Je hoeft enkel je groenten of vlees op te zetten op de gebruikelijke wijze en zodra de kook erover is geweest of het vlees is aangebraden en geblust,  kan je het wegzetten en de tijd doet het werk voor je. Geen omkijken meer na. Ook ideaal voor soepen en sausen die een lange gaartijd nodig hebben en die je geen uren op het vuur wilt hebben staan. Voor deze gerechten is het wel te adviseren om na drie uur de pan te controleren en desgewenst even opnieuw op te warmen zodat je soep (bouillon, saus) heerlijk kan trekken.
De set zoals afgebeeld biedt plaats voor drie ronde ovenschalen. Te bestellen via facebook, contactformulier of een berichtje achterlaten op de pagina, kleur, formaat in overleg. Prijsindicatie: vanaf 25, -





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Alvast bedankt voor je reactie!

Aanbevolen post

Dirndl, pruimentijd, slopen, bouwen en Rock&Roll

Tussen de bedrijven door een jurkje maken